A Kistücsök újkori történelme 1992-ben kezdődött, amikor Csapody Balázs átvette a Balatonszemes szívében található étterem működtetését. A lelkes étteremtulajdonosnak már akkor is voltak elképzelései, tervei és vágyai a Balaton gasztronómiáját illetően, noha a kezdetekkor még nem tudta pontosan meghatározni a célokat, pláne a hozzájuk vezető utat. Elmondása szerint utazásai azok, amelyek a legtöbbet segítettek neki ebben a tekintetben – gyakran felkerekednek feleségével és fiával, hogy akár csak egy-egy napra is magunkba szívják a távolabbi desztinációk vendéglátásának művészetét. Mindennek köszönhetően fejlődött és fejlődik folyamatosan az éttermi koncepció is. Ételeiken és a boraikon keresztül kalauzolják körbe a vendégeket a régió körül. A Kistücsökben fontos a helyi hagyományok és alapanyagok tiszteletben tartása, de a kor kívánalmairól sem feledkeznek meg, és e kettő ötvözeteként új „csomagolásban” tálalják a megszokott ízeket. A 2021-ben átadott szálláshelynek köszönhetően a Kistücsök ma már egy igazán komplex csomagot tud nyújtani a gasztronómiai és borturizmus iránt érdeklődők, de a kerékpáros és sportturisták számára is. Szálláshelyük mellett kialakításra került a Séfszoba, mely tökéletes helyszínt biztosít tematikus vacsoraestjeik számára. Ennek különlegessége, hogy szakácsaik munkáját a látványkonyhában élőben, illetve képernyőkön keresztül is figyelemmel kísérhetik a vendégek. A főzőestek során ismert séfeket, a minőségi gasztronómia iránt elkötelezett szakértőket invitálnak meg egy-egy menüsor megalkotására – ezzel átadva vendégeik számára az étel és ital szeretetét, valamint az általuk képviselt értékeket.