„A Balatoni Kör által szervezett az Év strandétele verseny a strandgasztronómia máig egyetlen szakmai megmérettetése és a „retró” kínálat megújításával jelentősen hozzájárult, hogy a hazai gasztronómia legizgalmasabban fejlődő szegmensévé váljon a korábban sokat kritizált strandgasztronómia egy évtized leforgása alatt.
A balatoni Beach Food trend képviseli a legmarkánsabban itthon a régiós alapanyagokat és a régiós szemléletet, a globális street food receptek balatonivá tétele értékteremtő műhelymunka, melynek legkiválóbb képviselői egymást is inspirálják. Ma leginkább mégis az értékelődik fel, hogy a fine diningnál elérhetőbb áron, nagyságrenddel szélesebb közönséghez eljutva és persze sokkal lazábban kínál ez a műfaj különleges gasztronómiai élményeket, kimondottan kreatív ételeket.” Kardos Gábor, ötletgazda.